Tématem letošní akce 72 hodin jsou tradice

72-hodin-ziva-planetaDobrovolnická akce 72 hodin, to jsou tři dny plné dobrovolnických aktivit, které se v ČR konají již po deváté. Letos v termínu 13.–16. října 2022 se můžete zapojit nebo vymyslet sami nějakou akci, která pomůže druhým, přírodě, či vašemu okolí. Výsledkem těchto projektů bude mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních účinků.

S blížícím se termínem dalšího ročníku akce je na čase zveřejnit téma pro letošní rok, a tím budou tradice.

Nemyslíme jen ty klasické, které si každý rok připomínáme u příležitosti různých svátků, spíše bychom rádi, abyste se, především ti, co pamatují již trochu více, zamysleli, co vám v dnešním životě chybí, a myslíte si, že je to škoda.

Dobrovolnická akce 72 hodin (72hodin.cz)
Dobrovolnická akce 72 hodin (72hodin.cz)

Všichni se čas od času setkáváme s pocitem, že kdysi bylo lépe. A teď určitě nemáme na mysli ekonomickou vyspělost či svobodu a demokracii, kterou si nyní užíváme. Třeba při vzpomínání přijdete na to, že by bylo hezké obnovit u vás v obci kousek zeleně, kam jste si v mládí chodili odpočinout či povídat s kamarády. Nebo vám chybí místo, kam byste si mohli jít zasportovat, jako jste to dělali dříve. V naší obci například sokolský oddíl po 15 letech začal obnovovat místní atletické hřiště.

Tak zavzpomínejte a třeba se vám podaří do svého života vrátit hezký kousek z minulosti.

Registrace začala 1. září

Přihlašovací formulář najdete na: https://www.72hodin.cz/chci-projekt

Tam si je možné vybrat ve formuláři nové tričko a zvolit správný typ projektu.
I letos se můžete těšit na oblíbené sazenice. A jelikož jste loni měli velký zájem o okrasné keře, rozhodli jsme se je do nabídky opět zařadit.
Máme radost, že na letošním vizuálu s námi spolupracuje jedna z úspěšných malířek současné mladé generace, Klára Sedlo. Máte se na co těšit! Více
Další podrobnosti najdete na stránkách projektu: www.72hodin.cz